1936 Λυρκεία Αργολίδας.Το ταξίδι στην ιστορία του τυροκομείου Μυτάς Family αρχίζει.
Ο Μυτάς Ιωάννης αξιοποιώντας την κρυφή συνταγή της οικογένειας και το εξαιρετικής ποιότητας αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής ξεκίνησε το πρώτο τυροκομείο.Το μεράκι του δυστυχώς διέκοψε ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος όχι όμως και το όνειρο του που συνέχισε ο αδερφός του Μιχάλης στο Άργος πλέον, σε νέες ποιο σύγχρονες για την εποχή εγκαταστάσεις.
Το 1955 ο Γιώργος Μυτάς σε ηλικία 34 χρονών και με εμπειρία από τα τυροκομεία της οικογένειας, συνεχίζει την παράδοση σε νέες εγκαταστάσεις 200 τ.μ στο ΚΑΠΑΡΕΛΙ Αργολίδας έως το 1990.
Το 1991 η αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της Μυτάς Family και η αυξημένη ζήτηση αναγκάζει τον Βασίλειο Μυτά,γιο του Γιώργου, να μεταφέρει το τυροκομείο στο Μαλανδρένι Αργολίδας σε μεγαλύτερες πλέον εγκαταστάσεις 800 τ.μ με δυνατότητα επεξεργασίας 20 τόνων ημερησίως βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών τηρώντας τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας ISO: 22.000 :2005 και αριθμό έγκρισης GR 04.2310EEC.
Νέα πνοή δίνουν στην επιχείρηση τα παιδιά του Βασίλη, Γιώργος, Σπύρος και Άγγελος γνωρίζοντας το βάρος της παράδοσης τηρώντας πιστά την μυστική συνταγή των παππούδων και αξιοποιώντας τις γνώσεις του Γιώργου που αποκόμισε από τις σπουδές του στην σχολή τυροκομίας-γαλακτοκομίας Αργολίδας
Ένα από τα μυστικά της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων μας είναι το αιγοπρόβειο γάλα το οποίο συλλέγεται από αυστηρά επιλεγμένους γαλακτοπαραγωγούς που τα ζώα τους βόσκουν ελεύθερα στα ορεινά βοσκοτόπια της Πελοποννήσου.
Τα προϊόντα που παράγονται με την ίδια μυστική συνταγή από το 1936 είναι: φέτα, παραδοσιακό αιγοπρόβειο μαλακό τυρί, γραβιέρα, μυζήθρα, ανθότυρο, κατσικίσιο τυρί, γκίζα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι.
Επίσης παράγουμε εξαιρετική γραβιέρα με μπούκοβο, με ορεινή άγρια ρίγανη, με 4 πιπέρια,με θυμάρι-πιπέρι και καπνιστή.Σύντομα κοντά σας με νέα προϊόντα.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΜΥΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε
Κατάστημα